Vejen frem

Nye vaner

Vores vaner styres af underbevidstheden, ligesom mange andre af de ting vi gør, når vi ikke tænker over at vi gør noget. Derfor er det da også underbevidstheden du skal have fat i hvis du har nogle vaner som du gerne vil af med eller måske nærmere, som du gerne vil ændre. For vaner kan man ikke rigtig komme af med. 

På den måde er det lidt ligesom at cykle. Hvis du en gang har lært at cykle glemmer du det aldrig. Men du kan jo stadigvæk godt foretrække at gå eller løbe, selv om du kan cykle. 

Og det er det du gør hvis du har en dårlig vane som du gerne vil erstatte med en bedre, du lærer din underbevidsthed at foretrække noget andet. 

Men underbevidstheden lærer ikke på samme måde som man gør bevidst. 

Der skal to ting til for at fortælle den hvad du gerne vil. Det første er eksponering, altså hvor meget du tænker på, eller gør det du gerne vil. Det er det der fortæller underbevidstheden hvilken retning du vil i. 

Den anden ting er følelser. Hvor vigtigt er det for dig, at lave ændringen. Det er så det der afgør hvor hurtigt den ønskede adfærd bliver en vane. 

Det betyder, lang historie kort, at du ved at beskæftige dig så meget, og så entusiastisk som muligt med den nye vane, samtidigt med at du acceptere, rent mentalt, at du stadig har den gamle vane, stille og roligt vil gøre trangen til den ønskede adfærd stærkere end trangen til at fortsætte uændret.

Og i samme øjeblik det sker, har du en ny vane, der bare bliver stærkere og stærkere, mens den gamle vane træder mere og mere i baggrunden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *