Om

Om Vanehviskeren:

“Hvis det er svært, gør du det forkert” er mottoet og hele filosofien bag Vanehviskeren. Livsstilsændringer kommer ikke af sig selv, men det betyder ikke, at det skal være svært at gennemføre dem. Det kan faktisk blive helt ubesværet, hvis man er åben for en anden måde at gøre tingene på, og ved hvordan. 

Målet for Vanehviskeren er, at give dig den viden du har brug for, til at lave den forandring du ønsker, ærligt og ligetil. Derfor er autenticitet og enkelthed også nøgleordene. 

Jeg er med på at mottoet: “Hvis det er svært, gør du det forkert”, kan virke lidt frisk, når jeg samtidigt understreger autenticitet og ærlighed. De fleste af os har jo erfaring for, at det netop er svært at lave større livsstilsændringer. Men grunden til, at det har været svært, er at man prøver at tvinge forandringerne i gennem. Hvis man i stedet, trin for trin, erstatter det man ikke længere vil, med den forandring man gerne vil, bliver det faktisk let. Ikke bare at lave forandringen, men også at fastholde den. 

Jeg skal gøre opmærksom på at, alt hvad du finder på Vanehviskeren.dk, alene er udtryk for mine tanker, holdninger og erfaringer, med mindre andet er anført. 

Om mig:

96,7 kg. stod der på vægten. Efter at have været overvægtig det meste af mit liv, og have prøvet på at tabe mig næsten lige så længe, var jeg tungere end nogensinde. Jeg kiggede på lægen; “Hvad ville være den rigtige vægt, for mig?”

“Tjah, med din højde og bygning, ville jeg sige omkring 70 kg. måske lidt mere.”

Jeg tog hjem, fast besluttet på at finde en løsning. Ikke flere diæter, slankekure og træningsprogrammer.  Ikke mere afsavn og elendighed. Jeg ville finde nøglen til den livsstilsændring, alle taler om, men som ingen rigtig giver en forklaring på. Og en ting var jeg sikker på, at det var mine vaner der havde givet mig problemet i første omgang, og det var dem der skulle hjælpe mig af med det igen. Så jeg besluttede mig for, at lære alt om vaner. Hvordan man får dem, hvornår, hvorfor og ikke mindst, hvordan man slipper af med dem igen.

Lang historie kort, jeg tabte godt og vel 25 kilo, holdt op med at ryge, og lærte at alt hvad jeg troede jeg vidste om vægttab og rygestop var forkert. Hvor nærliggende det end er, at kigge på maden, motionen, tobakken osv. er det ikke der svaret skal findes. For vaner er næsten umulige, at ændre udefra. De skal ændres indefra. Når man gør det, følger resten helt naturligt med. 

Vanehviskeren handler om at tabe vægt, holde op med at ryge, og i det hele taget håndtere mange af de ting vi går og slås med i det daglige, på en helt anderledes måde.