Vejen frem

Nytårsforsættet over dem alle

Så blev det nytår. På en gang en frisk start, og en afslutning.

En frisk start for dig og mig, et helt nyt år, med helt nye muligheder.

En afslutning for de vaner der har trukket os rundt ved næsen i endnu et år. For nytår markerer vanernes endeligt, eller det vil sige, de dårlige vaners endeligt. Nu skal det være slut, med både det ene og det andet.

Nytårsforsætterne er talrige, vores gåpåmod nærmest ubegrænset, og det næste stykke tid bider vi tænderne sammen i et tappert forsøg på at leve op til den nye standard, vi har sat for os selv. 

Desværre ikke altid med lige stor succes. Og for mit eget vedkommende må jeg indrømme, at jeg har flere nytårsforsætter, der er med på listen hvert eneste år.

Men hvad så? Ja, man kan jo vælge at omfavne det, og glæde sig over at man gør, eller i det mindste prøver på, at gøre det rigtige, to-tre uger hvert år.

Eller man kan gøre det lettere for sig selv ved kun at vælge et nytårsforsæt, nytårsforsættet over dem alle. Motion.

Vores vaner har indflydelse på hinanden, griber ind i hinanden. Det vil sige, at når du ændrer en vane, påvirker du også andre.

Regelmæssig motion er den vane der påvirker flest andre vaner. Det er nærmest som en slags vanernes schweizerkniv. Et universalværktøj, der klarer alle opgaver.

I Charles Duhiggs bog: “The power of habit” skriver han at: “Studier der er lavet gennem de sidste ti år, vedrørende den indflydelse motion har på dagligdagen, viser at mennesker der gør motion til en vane, selv om de motionerer så sjældent som en gang i ugen, ændrer andre, urelaterede mønstre i deres hverdag. Ofte uden de er bevidst om det.

Mennesker der motionerer, spiser bedre, bliver mere produktive på arbejdet, ryger mindre og er mere tålmodige i forhold til kolleger og familie. De bruger deres kreditkort mindre og føler sig mindre stressede”.

“Man er ikke helt klar over hvorfor det er sådan, men for mange mennesker er motion en slags nøglevane, der starter en gennemgående forandring. Der er noget ved motion, der gør andre gode vaner lettere”.

Så nu har du muligheden for, med god samvittighed, at starte året lidt lettere, ved at gøre regelmæssig motion, vanernes svar på købmandens tag to og betal for en, til årets eneste nytårsforsæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *