Vejen frem

Problemet med slankekure

Du kender måske til slankekure. Man arbejder som en hest, spiser som en kanin og pundene rasler af, den første uges tid eller to. Så bliver pundene lige så stille til gram. Motivationen forsvinder, det bliver sværere og sværere, at modstå de talløse fristelser, og man glider stille og roligt tilbage til de gamle vaner.

Og det er netop svagheden, ikke ved dig, men ved slankekure. De fortæller dig hvad, hvordan og hvornår du skal spise. De fortæller hvordan, hvornår og hvor meget du skal motionere. Men de fortæller dig ikke, hvordan du skal få dig selv til at gøre de ting. 

Der er ingen tvivl om, at hvis du spiser som en kanin og arbejder som en hest, ja så taber du dig. Begge dele er udmærkede måder at tabe sig på. Hvis du kan gøre det.

Faktisk er mange af de forskellige slankekure, der findes, effektive, hvis du kan følge dem og blive ved med at følge dem.

Det kan man bare ikke. Blandt andet fordi, at en slankekur nærmest er selvmodsigende i sin natur. Når vi går på slankekur, er det på et eller andet plan, fordi vi vil gøre vores liv bedre.

Det kan være for at få et bedre helbred. Det kan være for at få et bedre forhold til det andet køn. Eller det kan være fordi vi simpelthen gerne vil have det bedre med os selv. Det kan være mange forskellige ting. Men fælles for dem er, at vi gør det for at få en bedre livskvalitet, et bedre liv.

Hvis du kender bare det mindste til slankekure, så ved du, at hvis der er noget en slankekur ikke føles som, så er det et bedre liv. Det føles mere som afsavn, elendighed og hårdt arbejde.

Desværre er man nødt til at spise sundere og bevæge sig mere hvis man vil tabe sig. Det kan vi ikke ændre, det er simpelthen måden at tabe sig på.

Det du til gengæld kan ændre, er hvordan du har det med at gøre det.

Så længe det føles som afsavn og hårdt arbejde kan det næsten ikke lykkes. Det bliver en daglig kamp, fra det øjeblik du beslutter dig for at tabe dig, til og med alle årene der kommer. For du er nødt til at fortsætte med at spise mindre og motionere mere for at holde vægten efterfølgende.

Derfor er det sådan, at hvis du vil tabe dig og holde vægten, er du nødt til først at acceptere, at kampen om kiloene ikke foregår foran køleskabet eller nede hos bageren. Den foregår heller ikke på romaskinen eller på en mudret skovsti.

Nej! Kampen om kiloene foregår inde i dit hoved og det er der du skal starte hvis du vil tabe dig.

Når du først har hovedet med, når du har dine vaner på din side, føles det ikke længere som afsavn, elendighed og hårdt arbejde.

Så føles det i stedet som noget du gør for dig selv, ikke noget du gør mod dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *