Vanehviskeren

Vi har travlt, mere end vi regner med

Nytårsaften igen, igen. Det er kun et øjeblik siden vi sidst stod og skrålede med på; “Det er et yndigt land”, med et glas bobler i hånden og hovedet fyldt af alle de ting vi ville gøre med alle det nye års friske muligheder. Alle de gode, fine og rigtige ting vi ville gøre i det nye år. 

Fik vi så egentligt gjort de ting? Hmmm… Men det er heller ikke let når tiden nu går så hurtigt. 

Og nu står vi her igen, med hovedet fyldt af alle de gode ting vi vil gøre i det nye år. Måske er det de samme ting som sidste år. Måske har der sneget sig nogle nye ind. Måske er det hele nyt, for nu er tiden kommet til at vende livet 180 grader. 

Der er så meget vi gerne vil lave om. Og vi ved godt at vi har travlt. Men vi ved ikke hvor travlt. På den ene side fordi, at vi selvfølgelig ikke kan vide, hvor lang tid vi har at boltre os i. Men også fordi, at det der med travlt er noget man godt kan vide med fornuften, men som nok først rigtigt går op for en, når det på den ene eller den anden måde er for sent. 

Verden venter ikke på os. Tiden kommer og går. Muligheder, kommer og går. Mennesker kommer og går. Og det er som om, at det hele går hurtigere og hurtigere. Man blinker med øjnene, og endnu et år er gået. Endnu en gang er det tid til at gøre status. Greb man de muligheder der viste sig? Brugte man tid nok sammen med de mennesker man gerne vil bruge tid med. Kan man med god samvittighed sige til sig selv, at det år var værd at bruge et år af sit liv på? Måske, måske ikke. 

Heldigvis kommer der nu, som altid, et nyt år. 365 helt friske dage med mulighed for at leve det liv, man gerne vil. For at være sammen med de mennesker, man gerne vil være sammen med. For at være den, man gerne vil være. 

Men, og det er et stort men. Selvom nytårsaften kommer med løftet, er det ikke os alle der får 365 nye friske dage at gøre godt med. Vi håber, at vi har et helt nyt år foran os, og et eller andet sted tror vi det vel også. Men vi kan aldrig vide… Og den tomme stol ved bordet, den manglende stemme i koret, minder os om, at det ikke er givet. 

“Det er et yndigt land”, men livet er fuldt af hvis`er. Og selv hvis det hele går efter planen, flyver tiden af sted. Det er derfor, vi har travlt. 

Heldigvis er vi så privilegerede i år, at vi får hele 366 nye dage at gøre godt med. Og den ekstra dag kan vel passende bruges til at komme sig oven på julens og gårsdagens strabadser. Men i morgen går det løs, for med kun 365 dage tilbage, før næste status, har vi travlt. 364, 363, 362…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *