Vejen frem

At tænke sig

Alt starter med en tanke. Alt hvad vi gør, siger og er, starter med en tanke. Hver bevægelse, hver sætning, hver eneste handling starter med en tanke. 

Det er nok muligt, at en rejse starter med det første skridt. Men det første skridt starter også med en tanke. 

Det gør vores tanker til den største kraft vi har. Faktisk nok den eneste reelle kraft vi har. Men det gør ikke så meget, for hvis vi forstår, at bruge den rigtig, kan den blive en superkraft. 

Hvad vi tænker bestemmer hvad vi siger og gør, men også hvad vi er. Og hvad vi er, eller hvem vi er, afgør vores vej gennem livet. Når alt kommer til alt, er det vores tanker der afgør om vi kravler over stenede bakker eller går gennem frodige dale. 

Og det må da være den gode nyhed, at du kan forme dit liv med dine tanker. 

Men for at gøre det, er du nødt til at skelne mellem tanker der “bare” får dig til at fungere, rent praktisk i det daglige. Og tanker der bevidst skaber en forandring. 

Forskellen er intention. 

En tanke uden intention er bare en tanke. mens en tanke med intentionen om at ændre, skaber forandring. 

Et eksempel: Du siger en sætning til dig selv igen og igen, og bliver bedre og bedre, til at sige sætningen. 

Du siger den samme sætning igen og igen, men med intentionen om, at den skal blive virkelighed, og nu skaber den forandring. 

Det samme gælder på andre områder. Hvis du smiler bliver du glad i situationen. Men hvis du smiler med intention om at blive et gladere menneske, bliver du et gladere menneske. 

Det er nærliggende, at tro, at det er forklaringen på, at Emile Coue`s berømte sætning: “Every day, in every way, I`m getting better and better” gjorde mirakler for nogen, mens den havde begrænset effekt på andre. 

Moralen må være, at hvis du vil gøre dit liv bedre, er den første betingelse, at du gør det til din intention…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *