Vejen frem

Tag en lille beslutning

Enhver livsstilsændring starter med en beslutning. Vi skal beslutte os for at ændre tingene, før der begynder at ske noget. Og mange af vores gode intentioner strander faktisk allerede her. Vi når aldrig rigtigt til at beslutte os for at gøre noget. 

Måske er det fordi, at vi ikke helt ved hvad det er vi vil. De fleste af os kan nævne mange ting, vi ikke vil. Det er straks sværere, at finde ud af hvad det er man gerne vil. 

Det kan også være fordi, at det ikke virker vigtigt nok. Selv om man godt kan mærke at tingene ikke er optimale, går det jo trods alt ikke så dårligt. Så vi venter til i morgen, eller til den første, eller til nytår, eller til en anden gang. I hvert fald ikke lige nu. 

Det spiller nok også ind, at mange af os, på et eller andet niveau, synes at vi er nødt til at tage hensyn til vores omgivelser. Man kan ikke bare tage skyklapperne på og pløje derudaf. Familien skal jo ikke leve af salat bare fordi… eller det er ikke godt at holde op med at ryge nu, for jeg bliver så svær at omgås, når jeg ikke kan ryge osv. Man er nødt til lige at vente indtil det og det er klaret, eller den og den gør sådan, eller noget andet eller tredje… 

Et andet problem med beslutninger, er at de forpligter. Indtil man tager beslutningen, er det på en måde i orden, at tingene ikke er helt som man havde tænkt. Men i samme øjeblik man har besluttet sig for at ændre noget, er man nødt til at gøre noget. Eller at slås med den dårlige samvittighed. 

Men man behøver jo ikke at beslutte sig for enten eller. Det kan jo også være både og. For selvfølgeligt skal man vide hvor man er på vej hen, men det er jo ikke nødvendigt, at gøre det hele på en gang. 

Hvis du på gerne vil tabe 30 kilo, kræver det virkeligt stor motivation, at tage den beslutning. Og endnu mere at gennemføre den. 

Men hvis du i stedet beslutter dig for, at skifte morgenbassen ud med et æble, er det gennemførligt. Og du kan rose dig selv for at have taget en beslutning om at gøre en given ting, og efterfølgende gennemføre det. Dagen efter kan du så gøre det samme igen, eller du kan gøre noget noget andet, eller begge dele osv. osv. 

Det er bedre, at have succes med at tage en masse mindre skridt, end det er, aldrig at tage et stort. 

Succes avler succes, og hver gang du tager et skridt  i den rigtige retning, bliver du bedre til det. Skridtene bliver flere og større, og med tiden forsvinder de 30 kilo. 

Men ikke nok med det, for du har også bevist overfor dig selv, at du ikke bare kan tage beslutninger, men at du oven i købet er god til det. Og at du er god til at gennemføre det du har besluttet. Og det vil, stille og roligt brede sig til andre områder af dit liv. 

Så gør dig selv en stor tjeneste, og tag en lille beslutning. Det kan, for eksempel være nu…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *