Vejen frem

The seven day mental diet

“It is the thoughts you allow yourself to think, the subjects that you allow your mind to dwell upon, which make you and your surroundings what they are”. I 1935 skrev Dr. Emmet Fox disse ord, som en del af indledningen til hans livsændrende mentale diet, “The seven day mental diet”. 

Det efterfølgende er et kort oprids af hans mentale diæt, som jeg helt klart vil anbefale, at man læser og prøver i sin helhed. Da det er så mange år siden den er skrevet, er den nu public domain, og kan uden videre findes på nettet. 

Dit liv indtil nu er formet af de tanker og følelser du har givet opmærksomhed indtil nu, derfor giver det mening, at du kan ændre dit liv ved at ændre den måde du tænker på. Og det er netop hele ideen i Dr. Emmets mentale diæt, at du ændrer dit liv ved at ændre hvilke tanker du dvæler ved. 

Du kan ikke uden videre, ændre din måde at tænke på. Vores tanker flyver og farer hele tiden, fra det ene til det andet. Og selv om du forsøger at ændre dem vil de glide tilbage til det vante hver gang du ikke er opmærksom på dem. 

Derfor er du nødt til, at gøre din nye måde at tænke på, til en vane. 

Det tager ganske få dage, at lægge grunden til en ny vane, hvis du gør det til din vigtigste opgave og gør alt andet sekundært. Men det kræver vedholdenhed.

Så i de næste syv dage, skal du kun holde fast i positive, konstruktive og optimistiske tanker. Du må ikke dvæle ved en negativ tanke, et eneste øjeblik. Hold øje med dig selv hele tiden, og lad, under ingen omstændigheder, dig selv, dvæle ved tanker der ikke er positive, konstruktive og optimistiske. 

Hvis du kan klare det, får du formet en vane med at tænke positive, konstruktive og optimistiske tanker og hele dit liv vil ændres i positiv retning. 

Det er en hård opgave og hvis du af en eller anden grund falder i, og dvæler ved tanker der ikke er positive, konstruktive eller optimistiske, er du nødt til at starte forfra, på syv nye dage. 

Hvis du klarer det, går du til gengæld et liv i møde, der er så meget rigere og så meget lettere end tidligere, så det er umagen værd at ofre en uge på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *